Vælg det det rigtige og mest sikre låsesystem i din bolig

For at sikre din bolig korrekt efter hvad Forsikring & Pension anviser, bør du have et af de sikreste låsesystemer fra Ruko, som falder under den røde kategori i F&Ps pyramide, installeret i dit hjem på minimum alle yderdøre.

Du kan overordnet set sige at jo flere værdier, du har i din ejendom, des højere skal sikkerheden være på dine indgangspartier.

Her kan du se F&Ps pyramide over låsesystemer og hvilken sikkerhedsniveau, de hver især har.

forsikringsselskabernes-krav-til-sikring-f-p

Ruko laver 3 systemer, der falder ind under den røde kategori og det er Cliq, DP og Garant Plus systemerne. Hvis du har et system der falder under de andre systemer, så er din bolig ikke så sikker, som den kunne være. I dette tilfælde kan det være en god idé at indhente et tilbud på at få skiftet låse på alle yderdøre i ens hjem, så man kan sikre mod selv den klogeste tyv.

Hvis ikke du har haft et Ruko system i dit hjem før, så hører det også med til fordelene, at man kan kode låsene til at man kan bruge nøglen til alle hjemmets døre og endda en postkasse og et skur.

Ruko Garant Plus

Ruko Garant Plus er et patenteret system. Systemet ligger i den højeste ende af sikkerhedsskalaen og sikrer din dør mod oplukningsforsøg og gennembrydning.

Cylinderen er opbygget på den måde, at man kan tilføje mange nøgler – uden at slække på sikkerheden.

Ruko Garant plus kan monteres på nærmest alle former for døre, da Ruko har et bredt sortiment af forskellige beslag. Cylinderen fås desuden med følgende overflader: rustfrit, poleret krom og poleret messing. Nøglen er lavet i Rukos nikkelfri design.

Med Ruko Garant plus medfølger et nøglekort, som skal fremvises ved kopiering af nøgler. Dette sikrer utilsigtet nøglekopiering samt fuld kontrol over, hvor mange nøgler der er i omløb.

Ruko Garant plus giver dig også mulighed for at få samme nøgle til hele boligen.

Ruko DP

DP systemet fra Ruko har også sikret sig en plads i F&Ps højeste sikkerhedskategori, fordi den er dirke- og brudsikker ligesom Rukos Garant Plus.

Ruko DP bliver oftest brugt i større eller mindre virksomheder, da systemet har en høj sikkerhed, og at der kan være mange nøgler tilknyttet af forskellige typer. Man kan desuden også tilknytte DP låse med Rukos Cliq system, hvis man finder det nødvendigt.

Ruko Cliq

Ruko Cliq er et intelligent elektronisk låsesystem, som gør brug af alle de sikreste metoder inden elektronik og mekanik.

Dette er det sikreste system fra Ruko og bruges ofte af virksomheder.

I Ruko Cliq ligger sikkerheden i nøglen, hvilket betyder at låsen ikke kræves ledninger, da kodning og strømmen ligger i nøglen.

Du kan kombinere Ruko Cliq med det mekaniske DP system, da de to systemer benytter samme type cylindere.

Det er også muligt at kombinere flere af systemerne, hvis man gerne vil have lås på et skur el.lign. som skal kodes ind i samme system. Spørg låsesmeden om dette, når du bestiller.

Du kan købe eller bestille et af disse låsesystemer hos Københavns Låsesmed, som også installerer og koder nøglerne, så alt er klart, når låsesmeden kører igen.