Få den rigtige pris på nyt tag

Skal du i gang med at renovere dit hus, og skal der lægges et nyt tag, så står du sikkert med spørgsmålet om, hvad der er en fair pris.

Hvis ikke du er en gør det selv mand eller kvinde, kan det være svært at vide, hvordan en god pris på et nyt tag ser ud. Hvis du researcher på nyt tag på nettet, finder til gengæld nok ud af, at der er rigtig mange ting, du skal tage stilling til, når man skal ud og finde nyt tag – også i forhold til prisen. Vælger du selv at lægge nyt tag, eller vil du bare gerne sætte dig ind i processen inden du vælger firma, skal du læse op på alt fra tagbelægning og teglstenssorter til vindskeder og udhæng i facader. Og hvorfor kan du ikke bare købe hele pakken hos fagfolk, spørger du sikkert? Men her skal det siges at 1. det er altid en god ide at sætte sig ind i de byggeprojekter, man skal have foretaget, og 2. ved mindre du er millionær, så er det meget rart at vide hvad der er en god og fair pris for et nyt tag.

Hvilket tag passer til huset?
Når du skal finde en fair pris for nyt tag, er det vigtigt først at finde ud af, hvilken type tag, der skal lægges. Når man skal have nyt tag, gælder det ikke kun om at finde noget der passer til husets type og konstruktion, man skal også se efter om det passer rent æstetisk til huset. Ønsker du at finde en god pris på et nyt tag, der passer til dit hus farve og stil, kan du for eksempel tage en gåtur i dit nabolag for at se, hvordan lignende huses tage ser ud. Derudover skal du også overveje, når du skal indhente pris på nyt tag, om du også vil have lagt nyt tag på de tilhørende bygninger, som for eksempel redskabsskuret, for at få det til at passe sammen visuelt.
Når du leder efter et nyt tag, kan du lave en liste over de typer af tag, du godt kan lide, og derefter indhente priser fra forskellige. Der findes mange tagformer og tegltyper, så det kan være svært at vælge.

Nyt tag – tæthed eller æstetik?
En ting, du heldigvis ikke skal bekymre dig om, når du leder efter pris på et nyt tag, er tagets tæthed. Alle tagtyper er nemlig heldigvis lige tætte. Man kan sige, at et tags største opgave er at holde tæt, så der ikke opstår fugtskader i huset. Derfor er alle tagtyper, som udgangspunkt, lige tætte, hvis bare du – eller håndværker, der lægger nyt tag (men det skulle han gerne til prisen) – overholder reglerne omkring tætning, undertag med mere. Du kan derfor, når du skal vælge nyt tag, i højere grad bekymre dig om æstetik og pris.