lysekroner

Valget står nu imellem lysekroner eller loftlamper

Det er meget vigtigt at få den rigtige belysning i sin stue og henover middagsbordet, men hvad skal man vælge? Lysekroner eller mere moderne loftlamper?

Der er noget elegant og stilfuldt over de traditionelle lysekroner, som giver et meget historisk look til en stue. Problemet er at sådanne lysekroner kræver ualmindeligt meget plads. Lysekroner kan pludseligt virke meget enorme, ikke fordi de rent massemæssigt fylder så meget, men armene strækker sig ud og giver er en hel anden rumfølelse. Så hvis valget falder på lysekroner, kræver det enten et meget højt loft, eller tilstrækkeligt små lysekroner. Mange vil nok også forbinde lysekroner med noget prangende eller historisk, hvilket formodentlig passer skidt sammen med et minimalistisk udtryk.

Alternativet er de mere moderne loftlamper. Skandinavisk design er nået rigtigt langt de sidste par år, og loftlamper er eet af de områder, hvor dansk design er blandt det smukkeste i verden. Der har altid været fokus på lys og lyskilder, og i det danske vintermørke er det absolut essentielt, at få belyst sit værelse korrekt. Her er de rigtige loftlamper afgørende for at skabe det korrekte udtryk for et hvert lokale. At investerer i loftlamper, er en direkte investering i hjemlig hygge.

Det er utroligt hvordan oplysning af et rum og hygge falder så meget i tråd med hinanden. Det er selve rummets identitet som bliver skabt igennem lys. Man hører ofte ejendomsmæglere og boligprogrammer snakke om lysindfaldet og hvor vigtigt det er at købe en lys lejlighed. I betragtning af, at Danmark befinder sig relativt højt på den nordlige halvkugle hvor der er relativt mørkt det meste af året, så er kunstig belysning utroligt vigtigt. Man kan mærke allerede det øjeblik man træder ind i et lokale, hvor meget tanke og tid der er blevet lagt i valget af loftlamper.

Så uanset om man vælger de traditionelle eller de mere moderne loftlamper, er det vigtigt at tænke identitet ind i købet. Hvem er man, hvilket signal vil man gerne sende med sin lampe og hvilket rum prøver man at skabe omkring sig. Et hjem er det sted man kommer hjem til for at slappe af. Det udtrykker derfor også meget om hvem man er som person. Er det stilistisk og minimalistisk, er det mere traditionelt, eller er det noget helt tredje – husk at tænke lys ind i den ligning.

Uanset om valget falder på lysekroner eller mere moderne loftlamper, så tag et kig på lampegiganten. De har et fantastisk udvalg til enhver smag.