Tyverisikring af hjemmet – brug en låsesmed

1Kigger man på politiets statistikker over indbrud så bliver der begået ca. 4 indbrud i timen, hvilket medfører et konkret behov for en låsesmed. Vi har derfor her i denne artikel samlet en guide til hvordan du undgår at få indbrud i dit kære hjem.
Alle er godt klar over at højsæson for indbrud er i ferie og højtider, hvilket gør dig ekstra sårbar, da man ofte er ude at besøge familie. Med denne tjekliste fra en låsesmed kan du undgå faldgruberne ved tyveri.
Kom et skridt foran tyven – Det betaler sig i sidste ende.

Det er vigtigt at udskifte cylinderen i låsen når de nærmer sig de 7 år og ikke efter de er blevet 10 år gamle. En Låsesmed kan hjælpe med at ordne dette for dig.
En tyv kan opdatere sig inden for de gamle låse og derfor nemt lirke den op, men dette er nemt at undgå blot ved at udskifte din lås inden for den pågældende periode.

Selve låsecylinderen skal være borebeskyttet, for at modstå at man bare kan bore låsen ud med en boremaskine.
Den skal også være beskyttet mod kopiering og at dirke den op, men det kan en låsesmed altid hjælpe dig med at få ordnet.

Noget en låsesmed også kan hjælpe dig med er at få låsens rigel til at gå minimum 20 millimeter ind i slutblikket i selve karmen.

Det er vigtigt at have to låse, hvor den ene så har et vridergreb indefra og den udefra har en nøgle. Dette gør det umuligt for en tyv at slippe af sted med tyvekoster, så hvis du gerne vil undgå at en tyv slipper af sted med alle dine værdigenstande så få en låsesmed til at installere dette.

En låsesmed kan også hjælpe dig med at få skiftet låsen så du får den mest sikre nøgle. Det er vigtigt at din nøgle er trapezformet, da de er meget mere sikre end en nøgle der kun er 5-stiftede.

Få en låsesmed til at omkode alle jeres nøgler, hvis i lige har overtaget et hus og i har lidt tvivl omkring den tidligere ejer.

Få styr på dørene

En tyv vil oftest forsøge at komme ud igennem hoveddøren, hvis han/hun har brudt et vindue op.
Derfor er det vigtigt at sikre disse, så man ikke bare kan åbne dem op indefra.
Heri kommer der nogle råd fra en låsesmed, til hvordan du kan sikre dig mod at tyven blot kan smutte igennem døren, med alle tyvekoster uden at gøre den store indsats.

Det er vigtigt at få din låsesmed til at få døren til at slutte sig helt tæt ind til karmen, så man ikke kan få et koben ind under og bryde ind på denne måde.
Hvis man installerer sikringsskinner, så sikrer man sig at døren kan brydes op med et simpelt trick som et koben. Dette kaldes på fagsprog for profiljern, men det ved din lokale låsesmed alt om.
Hvis det er man har en meget tynd dør, så kan man vælge at forstærke selve døren med en indvendig plade. Dette gør at man ikke bare kan sparke igennem døren, så den får en større modstandsdygtighed.

Få din låsesmed til at vurdere om din dør er solidt nok understøttet, hvilket mange døre er, men mange er ikke klar over dette problem, så det er derfor vigtigt at få en fagmand til at vurdere dette i form af en låsesmed.