Svanemærket maling – hvad vil det sige?

Hvorfor bør jeg bruge maling mærket med Svanemærket?

Det spørger mange danskere sig selv om, når de inden et større malerprojekt skal til at vælge maling. Der er nemlig rigtigt mange, der ikke ved, hvad Svanemærket er, og derfor heller ikke ved, hvorfor de faktisk bør bruge maling med Svanemærket.

Svanemærket gives til maling af høj kvalitet

Svanemærket

I dette indlæg vil vi derfor fortælle dig lidt om Svanemærket og forsøge at give dig nogle af de mange gode grunde til, at du bør bruge svanemærket maling til dit næste malerprojekt. Forhåbentlig vil det forøge din viden omkring emnet.

Hvad er Svanemærket?

Ikke alene er der mange danskere, der ikke kender til fordelene ved maling, der bærer Svanemærket – der er faktisk også en del, som aldrig har så meget som hørt om Svanemærket.

Det er dog et mærke, som alle bør kende. Svanen er nemlig den nordiske miljømærkning, men ikke nok med det, så er det faktisk også én af de to eneste miljømærkninger, der anerkendes her i Danmark. Den anden miljømærkning, som anerkendes her i landet, er den europæiske miljømærkning ved navn ”Blomsten”.

Svanemærkets historie og målsætning

Svanemærket bruges i dag i hele Norden, men det blev faktisk oprindeligt etableret i 1989 af det nordiske ministerråd og har eksisteret lige siden. Danmark har dog først været med siden 1997.

Målsætningen for mærket er, at det skal være en hjælp til forbrugeren, når denne skal købe et produkt. Svanemærket arbejder nemlig ud fra en række kriterier baseret på produktets virkning på miljøet, og der holdes øje med hele processen lige fra produktion til nedbrydning.

Hvad betyder Svanemærket?

Udover at maling, der bærer Svanemærket, selvfølgelig lever op til en række skrappe miljøkrav, er mærket også en garanti for, at produktet, der bærer det, er af høj kvalitet. Derudover kan du være sikker på, at du, når du køber maling, der bærer mærket, køber et produkt, der tager hensyn til brugerens sundhed.

Det betyder blandt andet, at malingen indeholder færre allergiprovokerende tilsætningsstoffer, og ikke er lige så usund at indånde som anden maling.

Maling mærket med Svanemærket

Den første malingsproducent i Danmark, som har gjort sig fortjent til Svanemærket, hedder Promaling. Udover at være blevet anerkendt med den nordiske miljømærkning, har denne producent dog også formået at gøre sig fortjent til at modtage den europæiske Blomsten. Der kan således ikke herske nogen tvivl hos forbrugeren, når denne skal vælge maling – det er nemlig klart og tydeligt, at maling fra Promaling i høj grad lever op til de forventninger, som man som forbruger kunne have til malingens miljøvenlighed.