Skal du have nyt tag så udnyt det gode vejr og læg det til sommer

Hvis du skal have lagt nyt tag, er det en god ide at udnytte det gode vejr og lægge det om sommeren. Alle regnvejrsdage er typisk skyld i udsættelser i projektet, så jo færre man har af dem, jo bedre.

Et andet godt tip er at huske af skrive en kontrakt med entreprenøren, og i øvrigt huske at lade en garanti indgå. Bygningsreglementet siger også at der skal efterisoleres på de fleste tage. Undtagelsen er, hvis det ikke er rentabelt, men eftersom en efterisolering ikke er en betydelig merudgift, og det øger husets effektivitet hvad angår energiforbrug, kan det typisk spares hjem igen indenfor et par år. Derfor ser man sjældent at et nyt tag, der bliver lagt i dag, ikke efterisoleres.

Mange mennesker udnytter da også det gode sommervejr til endelig at få arbejdet udført. Dette resulterer dog i, at de håndnyt tagværkere og entreprenører, der er eksperter i at lægge nye tage, er meget booket. De fleste aftaler er indgået langt forinden, ofte op til et helt år før. Når først folk ser deres nabo gennemgå et sådan projekt, stiger lysten til selv at komme i gang.

De fleste mennesker, der køber et nyt tag i dag, vælger dog stadig at få professionel hjælp. Det er sjældent man ser familiefaren rende rundt oppe på et stillads. Det kræver sin mand at gå i kast med. Man skal sætte sig grundigt ind i en masse ting, og så skal man lige finde tiden til det. De fleste gør det selv folk, der går i gang med at lægge et nyt tag, ender med at tage år og dag om at fuldføre det. Mange af dem fortryder det også, hvis man spørger dem.

Når det kommer til at gå lagt et nyt tag, er det nok bedst at vælge den fornuftige løsning og lade fagfolk træde til. Men en kontrakt i baghånden er du godt sikret mod eventuelle fejl,  mangler og ikke mindst forsinkelser. Det er nemlig ikke dig, der er ansvarlig for vejret, så længe tidsplanen er aftalt i kontrakten. Når dit nye tag ikke at blive lagt til tiden, opnår du typisk en rabat på den samlede pris.