Sådan sparer du penge på varmeregningen med træpiller

Det er ikke lang tid siden, vi hørte, at priserne på fjernvarme endnu en gang ville stige, men hvor mange ved egentlig, hvilken betydning det har for hvert enkelt danskers økonomi? I en tid hvor arbejdsløshed og konsekvenserne af finanskrisen for alvor kan mærkes, er det for mange nødvendigt at revurdere deres husholdningsbudget og finde ud af, hvor der kan spares henne. Et af de steder hvor der kan spares en del penge er på varmeregningen, hvis man erstatter fjernvarmen med træpiller og et pillefyr.

Lige nu forholder det sig sådan, at langt de fleste fjernvarmemodtagere i dag betaler ca. 200 kr. ekstra på deres varmeregning i forhold til priserne sidste år. Betaler man 200 kr. ekstra for varmen hver eneste måned, så bliver det 2400 kr. på et år, og det er kun, hvad man betaler ekstra for fjernvarmen. Dette kan du læse mere om her.

Til fjernvarmemodtagere
2500 kr. ekstra på den i forvejen meget dyre varme kan for mange familier være et ideelt sted at spare penge og måske få råd til at afdrage ekstra på deres lån, få råd til en ferie eller bare få hverdagen til at løbe rundt. Derfor er det hensynsmæssigt, at fjernvarmemodtagerne revurderer deres varmebudget og tager stilling til, om de har lyst til at smide penge ud af vinduet på fjernvarme, eller om de vil erstatte fjernvarmen med et miljøvenligt biobrændsel som fx træpiller. Træpiller er især fordelagtige for dem, der ønsker at spare penge på varmeregningen, og som samtidig også ønsker at gøre noget godt for miljøet.

træpiller

Sådan ser en pose træpiller ud.

Prisen på træpiller
Prisen på træpiller afhænger, som alt andet, meget af, hvor man køber dem henne, og hvilken kvalitet man ønsker. Her er grænsehandel værd at tage i betragtning, hvis man bor tæt på den dansk-tyske grænse. I Tyskland betaler man nemlig kun 7 % i moms, og det kan give store besparelser i forhold til de danske priser, og det gælder især, hvis man bruger mange træpiller i løbet af et år.

Hos DLG Energi, som er den tyske afdeling af den anerkendte producent DLG, kan man i Tyskland købe en palle træpiller for kun hvad der svarer til ca. 1700 kr. og sådan en palle kan holde i et pænt stykke tid. Herhjemme kan man snildt give omkring 2500 kr. pr. palle, hvilket altså udgør en besparelse på 800 kr. pr. palle ved at købe træpiller fra Tyskland.

Sådan bestiller du
Vælger du eksempelvis at købe træpiller fra DLG Energi, så får du her en kort vejledning til, hvordan pillerne skal bestilles.

Klik dig ind på denne hjemmeside og vælg enten 6 mm eller 8 mm træpiller. Læg træpillerne i den virtuelle indkøbskurv og gå til betaling. Her vil det fremgå, at enten selv skal afhente pillerne ved grænsebutikken eller bestille en fragtmand til at afhente dem og bringe dem til dig. Dette koster naturligvis lidt ekstra, og det kan godt betale sig at regne lidt på, hvor meget det egentlig kommer til at koste. DLG Energi samarbejder med forskellige fragtmænd, som du vil læse mere om senere i købsprocessen.

Afhentningen af træpillerne kan eventuelt slås sammen med familietur til grænseshoppen, hvor der kan købes stort ind af mad, slik, alkohol, sodavand og meget mere. På den måde kan man også spare penge på madbudgettet.