Maling med Svanemærket – hvad betyder det?

Ikke alene er der mange, der ikke kender til fordelene ved maling, som er Svanemærket – der er faktisk også mange, som slet ikke har hørt om Svanemærket.

Det er dog en mærkning, som man bør kende. Svanemærket er en nordisk miljømærkning, som er én af de to eneste anerkendte miljømærkninger i Danmark. Den anden er EU Blomsten.

Svanemærkets historie og målsætning

Svanemærket bruges i dag i hele Norden, men det blev faktisk oprindeligt etableret i 1989 af det nordiske ministerråd. Danmark har været med siden 1997.

Målsætningen er, at svanen skal være en hjælp til forbrugeren, når denne skal købe et produkt. Svanemærket arbejder nemlig ud fra en række kriterier baseret på produktets virkning på miljøet, og der holdes øje med hele processen lige fra produktion til nedbrydning.

Svanemærket arbejde med følgende 5 principper:

  1. Forskellige krav til forskellige produkter
  2. Altid skrappe miljøkrav
  3. Altid skrappe krav til kemikalier
  4. Tidsbegrænsede certificeringer
  5. Samfundstilpassede krav

Hvad betyder Svanemærket for maling?

Det betyder blandt andet, at malingen indeholder færre allergiprovokerende tilsætningsstoffer, samt at det ikke er lige så usundt at indånde som umærket maling.

Produkter, der bærer Svanemærket, lever op til en række skrappe miljøkrav, og er samtidig en garanti for, at produktet er af høj kvalitet. Du kan være sikker på, at et svanemærket produkt tager hensyn til forbrugerens sundhed.