Guide til valg af maling

Når man skal istandsætte sin bolig, er der stor forskel på, hvilken maling man vælger at male sine vægge med. Faktisk bruger rigtig mange danskere den forkerte type maling, og det vil vi forsøge at sætte en stopper på ved at sætte lidt fokus på emnet i denne artikel.

Hvilken maling skal man vælge?

Hvilken maling man skal vælge afhænger af, hvad man skal male. Er det væggene, der skal males, skal man vælge en vægmaling, hvorimod man skal bruge en loftsmaling, hvis det er loftet, der trænger til en kærlig omgang.

Skal man male træværk, skal en træværksmaling bruges, mens en vådrumsmaling skal bruges i vådrum som fx køkken og bad. Gulvmaling skal, som navnet indikerer, bruges til gulve. Alle disse typer maling er til indendørs brug.maling

Skal man male udendørs, bruger man som regel facademaling eller maling til træ. Skal man male sin båd, skal man bruge bådmaling. Dette er nogle eksempler på, hvor kompliceret det kan være at finde den rette maling, og man er ofte nødsaget til at købe mange forskellige slags, hvis man både skal male vægge, lofter, gulve og vådrum. I så fald har man brug for fire forskellige typer maling, og skal man derudover male i forskellige farver, fx hvis væggene skal males i to farver, skal dette også købes.

Derudover findes der en helt anden genre inden for maling, nemlig den svanemærkede af slagsen, som vi tidligere har skrevet en artikel om her på bloggen.

Hvor køber man maling henne?

Maling kan købes hos mange forskellige forhandlere, men det kan godt betale sig at købe malingen på nettet, fx hos Promaling. Onlineforhandlerne har nemlig mulighed for at sætte priserne lidt ned i forhold til de fysiske butikker, og skal man købe meget maling, kan der hurtigt være store besparelser at hente.