Derfor skal du anvende LED pærer

e27-stor-fatningMange har sikkert hørt om LED pærer, men det er dog de færreste der ved præcis hvad LED står for og hvad der gør LED pærer så meget bedre at anvende som belysning i husholdningen i stedet for normale glødepærer og lamper.

LED er en forkortelse for Lys Emitterende Diode, hvilket er et prædikat for en elektronisk komponent, der udsender synligt eller infrarødt lys, når der sendes elektricitet igennem.

Jeg vil klart anbefale folk at fremover kun at anvende LED pærer som belysning i deres husholdning, da der er så mange fordele ved at anvende en LED pærer frem for fx en almindelig glødepære. Først og fremmest er det langt billigere at anvende LED pærer, da den bl.a. ikke udleder så meget varme og dermed er mere strømbesparende til forskel fra en almindelig gløde eller halogenpære, derfor kan det spare dig tusindvis af kroner i din el og energiregning at anvende en LED pærer i stedet.

Længere levetid

Derudover har LED pærer også en langt længere levetid hvilket betyder at du ikke behøve at udskifte dine pærer så ofte som man fx gør med glødepærer, faktisk har nogle LED pærer en levetid helt op til ca. 100.000 timer! Og hvis du fx købte en LED pærer og havde den tændt uafbrudt i 24 timer vil den kunne holde til ca. 5 ½ år, hvilket det jo er de færreste der har deres lys tændt i så langt tid, så derfor må man kunne forvente en endnu længere levetid i en husstand der har et gennemsnitligt elforbrug. Det der gør at en LED pærer helt unik og at den kan holde i så lang tid, er fordi at det er en lysdiode der funger på helt andre vilkår til forskel fra fx den velkendte glødepære, en LED pære har nemlig ingen tråd der kan blive brændt over, hvilket sikrer dens lange holdbarhed.

Udover at LED pærer kan spare dig for en masse penge, er det også en pære der er godt for miljøet, da der ikke bliver anvendt nogen miljøskadelige kemikalier og stoffer når de bliver produceret, herudover indeholder LED pærer heller ikke kviksølv. Alt dette betyder at en LED pærer er bemærkelsesværdig meget mere miljøvenlig end andre tilsvarende produkter.

 Mere energieffektive

Derudover er LED pærer også langt mere energieffektive da de kan være op til otte gange mere effektive end almindelige glødepærer, samt op til syv gange mere effektive end halogenpærer, samt mindst ligeså effektive son A-pærer.

Det eneste negative man sige om LED pærer er nemlig at dens lys, som ikke er helt så kraftig og belysende som gløde og halogenpærer. Hvilket er en af de primære grunde til at folk vælger at holde fast i at anvende disse. Dog er teknologien indenfor LED pærer i konstant udvikling og om ikke ret mange år vil jeg vove at påstå at vi vil se LED pærer hvis belysning er bedre en de almindelige gløde og halogenpære. Dog kan man allerede i dag få LED pære hvis belysning stadigvæk matcher konkurrenternes, dog skal man være indstillet på at betale lidt mere for disse LED pærer, herimod får man så også en LED pærer hvis kvalitet og ydelse svarer til det man har betalt for.

Derfor er der i dag ikke mange grunde til at ikke at vælge at anvende LED pærer i ens husstand, der fordelene er mange mens ulemperne så småt ved at være ikke eksisterende